Kritika #131

Drága Olvasók!
Sajnálom, hogy megint nem voltam aktív egy hosszabb ideig, most viszont visszatértem egy kritikával, amit az egyik szerkesztő társam, Cherył S. blogjáról készítettem, ugyanolyan szigorúan nézve, mint az eddigieket.
Lenne viszont egy olyan kérésem, hogy ha valaki tudja, hogy a vége felé közelít a blogja, és kért még régebben kritikát, az szóljon nekünk, hogy már nem aktuális, mert így csak elveszi mástól a helyet, ráadásként pedig a mi időnket is pazarolja.
Köszönöm a megértést!

Gabby




Kill Me After Then
író: Cherył S.

Kinézet:

Kezdjük a fejléccel, mint mindig. Szép. Mármint nagyon szép! Minden jól van elrendezve, tetszik, hogy kicsit olyan a lány arca rajta, mintha festve lenne, gyönyörű munka, csak gratulálni tudok hozzá. Az egyedüli kivetnivalóm, hogy a címből a "Kill Me" felirat annyira elveszik a a fejléc hátterében, hogy ez által szinte olvashatatlanná válik. A háttered fekete, akárcsak a fejléc, de én a tégla minta helyett lecserélném egy sima, egyszínűre, ami megadná az eleganciát a kinézetnek. A modulok mind megvannak, szépek, nem igazán tudok belekötni, bár én a "The story" részhez betennék egy gifet vagy csak egy egyszerű képet, ami kicsit feldobná az oldalsávodat. Az egyedüli, ami nem tetszik, az a menükódod. Nekem kicsit snassz, ha ráviszrm a kurzort, akkor pedig elnagyot a többi aprósághoz képest. A modulszövegek és a bejegyzések sorkizártak, nem csinálsz képes könyvet az oldaladból, ez mindenképpen pozitívum.

Történet:

Mit is mondhatnék? Kicsit zavaros, de ötletes. Azonnal kifejtem, hogy megértsd. A sztori jó. Nagyon jó! Megfogott a cselekmény, bár nagyon kevés rész van csak publikálva egyelőre (tessék rendszeresebben frissíteni!). A leírásaid is jók, a párbeszédek fordulatosak. Csak nem mutatod be az említett személyeket. Dobálózol a nevekkel, az olvasók meg csak kapkodják a fejüket, hogy akkor most ki kicsoda és mit csinál. Nem kell mindent leírni a szereplőkről természetesen, de ha megemlíted mondjuk Brooke barátnőjét, vagy néhány iskola-, esetleg munkatársát, akkor a külsejük mellett arra is koncentrálj, hogy ők hogyan is kötődnek a főszereplőnkhöz. Az egyik fejezeted eleje nagyon zavaros mondatokkal volt tele, de ha az ember nagyon figyel, meg lehet érteni. Az új gondolatmeneteket új bekezdésbe írjuk, azokat pedig kicsit beljebb kell kezdeni, hogy jól elkülönüljenek. Viszont a helyesírással eléggé hadilábon állsz, ahogy én látom. Kifejező az írásmódod, ezen nem lehet vitatkozni, de kicsit jobban figyelj a vesszők helyére, az elgépelésekre (ezekből rengeteg van, és amikor egy szóköz marad ki éppen, azt nagyon rossz olvasni), az igekötőkre pedig különösen. Úgy láttam ezekkel akad a legtöbb gondod. Ha az igekötő az ige után áll, akkor - ahogy te is szoktad - külön írjuk az igetőtől Ha viszont előtte áll, akkor mindenképpen egybe. Lehet olyan eset is, hogy az ige és az igekötő közé egy harmadik, akar egy negyedik szó is beékelődik. Ilyenkor bizony az összes szót külön írjuk. Ezeket egy nagyon könnyű módszerrel logikusan is végiggondolhatod, csak mondd ki magadban különírva a szavakat (pl. vissza ad - ez így helytelen, a két szó között ugyanis szünetet tartasz tudat alatt, akaratlanul is, míg egybe írva "visszaad" máshogy olvasod, és ha helyesen beszélsz, akkor így ejted). Ha a helyesírásodon csiszolsz picit, és megfogadod a tanácsaimat, egy kifejezetten színvonalas történet lehet a Kill Me After Then, én minden esetre így is vissza fogok még nézni. (Itt például az alapige a visszanézni, de közé ékelődtek szavak, így ez a helyes leírás, ilyen hibával találkoztam nálad, ezért muszáj megemlítenem.)

1 megjegyzés:

  1. Drága Gabby!
    Örülök neki, hogy szigorúan vettél! Igen, van "pár" hibám és próbálok rajtuk javítani. Köszönöm a kritikád és hogy ilyen hosszasan kifejtetted a véleményed! :)
    Ölel, Cherył S.

    VálaszTörlés