Kivételes kritika - második felvonás #3

A krikák minden esetben a saját, objektív véleményemet tartalmazzák! Egyik sem bántó, sokkal inkább segítő szándékkal íródik!



Kinézet:

Az egész kinézetedet a sárga-fekete és a fejlécen megjelenő apró pirosasság uralja. Ezzel még nincs is semmi gond, de az a sárga, amit a fejlécen használsz, illetve, amilyen színe a betűidnek van, nem egyforma, így számomra a fejléc valahogy nem passzol minden máshoz. A fejlécedről bővebben azt tudnám elmondani, hogy szerintem nem igazán tükrözi a történetet. Oké, ott van a szőke lány rajta, aki gondolom Silver, illetve egy óriáskerésk is, ami esetleg utalás lehet Angliára, de ennyi. Nincsenek olyan képek, amik kifejeznék a tartalmat, azok a kis "felhőcskék", amik igazából ilyen kis színes foltok - nem tudom, hogy máshogy fogalmazzam meg, de remélem érted, mire gondolok - valahogy rettentően furák. A lány feje fölöttiről például először azt hittem, van valami fejdísze vagy hasonló.
Az oldalakkal kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne, hogy ha már mind magyarul van, akkor a Rescue me-re is találj valami magyar címet, hogy egységes legyen. Szerintem a látogatók modul felesleges, ahogy az archivumnak se sok értelme van, hiszen ott a fejezetek oldal. A cseréknél én azt javaslom, állítsd be, hogy mondjuk csak 5-10 blogot mutasson. Ettől persze a többi is kint marad, csak rendezettebb lesz az egész és nem lesz egy tonna csere az olvasóid arcában. Minden más szépen el van rendezve, jó a sorrend is, nem tudok belekötni. Én feldobnál a modulsávomat pár képpel vagy szép szövegdobozzal, az oldalakhoz valamilyen kódot használnék, de ez természetesen a te döntésed.
10/5 pont


Történet:

Nagyon tetszett, hogy nagyrészt férfi szemszögből olvashatunk, illetve, hogy ennyire nagy hangsúlyt fektetsz az érzelmekre. Emellett azonban nem szabad elhanyagolni a szereplők és a helyszínek leírását, bemutatását sem. Számomra kicsit nagyokat ugrálunk, Harry pedig irracionálisan gyorsan beleszeret valakibe, akiről gyakorlatilag semmit sem tud. Jó, egy idő után kiderül, hogy ismerték egymást és amolyan flash backeket is olvashatunk, de nekem akkor is furcsa. Illetve az is, hogy néhol főhősünk magához Silverhez intézi a gondolatait. Nem értem, a lényegét. Tizenhat fejezetet olvashatunk a blogodon és bár van benne cselekmény bőven, mégis úgy érzem, hogy bizonyos szempontból elég kezdetleges. Talán épp ez az oka annak, hogy különösebben beható véleményt nem is nagyon tudok megfogalmazni a történetedről. Egyedi, ezt nem tagadom, de még hiányzik belőle számomra az a bizonyos plusz, amitől megnyerővé válik.
10/6 pont


Karakterek:

Kezdeném Harryvel, hiszen az ő szemszögéből olvashatunk leginkább. Számomra nem is igazán pozitív és nem is igazán negatív, inkább semleges. A legfőbb tulajdonság, amit megtudunk róla, hogy szerelmes Silverbe, álhatatosan rajong a lányért és próbál a kegyeibe férkőzni. Ha felbukkan a főhősnő, csapot-papot otthagy, hogy vele lehessen. Harrynek nem igazán tudjuk mi a munkája, nem igazán tudunk semmi a családjáról és a múltjáról is keveset. A legfőbb kérdésem azonban az, hogy miért éppen Harry Styles? Elhiszem, hogy megihletett a kinézete, de ezen kívül nem érzem indokoltnak a 1D énekesének használatát. Gyakorlatilag te kreáltál meg mindent, amit tudunk róla, a múltját, a jelenét, mindent. Simán tudnál te egy saját, teljesen a te fejedben megszülető férfi karaktert is alkotni egy icipicivel több energia befektetésével.
Silverrel folytatnám, akinek beleszerettem a nevébe! Egy blogban sem találkoztam még ezzel a keresztnévvel, de gyönyörű, hatalmas pirospont érte! A személyisége is kidolgozott, vele tényleg sokat foglalkoztál az olvasottak alapján. A múltjával kapcsolatos általa annyira titkolt rossz dolgot nagyon érdekelnek, ahogy az is, hogy vajon mi is a terve pontosan és hogyan is fogja kivitelezni úgy, hogy ő maga ne sérüljön közben.
A mellékszereplőid viszont... sajnos azt kell mondjam, üresek. Egyedül Samantha és Liam az, akinek egy kicsit megtudunk a személyiségéről, senki más, mert minden nagyon nagyon Silver-Harry központú.
10/6 pont


Helyesírás:

Nagyon nagyon jó a helyesírásod! Komolyan, kiemelkedő. Viszont arra figyelj, hogy az olyan szavak, mint az "ugyanitt", "ugyanaz", "ugyanilyen" egybe írandóak. Illetve az igekötőknél láttam néhány helyen bizonytalanságot, de ezek annyira nem vészesek.
Sorkizártak a bekezdéseid, ami pozitív, az új bekezdéseket azonban mindig beljebb kell kicsit kezdeni, erre figyelj!
10/8 pont

Összesen: 40/25 pont

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gabby!

    Köszönöm, hogy szántál időt,és energiát a kritika megírására! Jó, hogy kaphattam egy átfogó képet a blogról egy olyan személytől, aki úgymond "kívülálló"- tehát sem a folytatásról, sem a végkifejletről nem tud semmit.
    Igyekszem megfogadni a tanácsokat, amin tudok, változtatok.Tényleg hálás vagyok érte,és még egyszer nagyon köszönöm!

    Szép napot,
    xx Lu

    VálaszTörlés